Redknapp Revolution?

Vanaf het moment dat Harry Redknapp de taken vorig seizoen overnam van de Spanjaard Ramos ging het bergopwaarts met Tottenham Hotspur. De ploeg die in serieus degradatiegevaar verkeerde kreeg ineens de spirit en ging wedstrijden winnen, veel wedstrijden winnen. Het ging zelfs zo goed dat Europees voetbal in het verschiet leek te liggen, en dat alles ondanks de slechtste start in de competitie die de club ooit heeft meegemaakt. Een knappe prestatie. Nu het vervolg.

De ervaren Redknapp moet Tottenham Hotspur de komende jaren helpen de weg omhoog te vinden, als eindverantwoordelijke op diverse gebieden ligt de toekomst van Spurs volledig in de hand van Redknapp. Hij kan zijn eigen gang gaan en daarvan maakt hij dan ook gretig gebruik, zijn eerste actie als manager was veelzeggend over het vervolg. Wat was namelijk het eerste dat Redknapp deed? Hij stelde zijn volledig eigen staf samen, enkel gevormd door mensen die al jaren en jaren met hem samenwerken. Hetzelfde kliekje waarmee hij ook bij Portsmouth succesvol was. Een goede chemie binnen de technische staf is belangrijk, maar je kunt het ook overdrijven.

Vervolgens bleken niet alleen trainers die Redknapp goed kennen kans te maken op een plaatsje op White Hart Lane, ook spelers die een band hebben met de Engelsman hebben een voorsprong ten opzichte van andere spelers. Zo werd Defoe teruggehaald naar White Hart Lane, gevolgd door zijn Portsmouth-aanvalsmaatje Peter Crouch. Kwalitatief valt er over deze spelers weinig te klagen. Ok, echte toppers zijn het niet maar allebei hebben ze een Spurs-verleden en allebei hebben ze bewezen doelpunten te kunnen maken op het hoogste niveau.

So far so good. Het was misschien niet nodig om een extra spits aan te trekken aangezien er met Bent, Keane, Defoe en Pavlyuchenko al genoeg spitsen aanwezig waren, maar met het argument dat Spurs met Crouch in de voorhoede meer keuze heeft qua spel kan ik wel leven. Waar ik en de Tottenham aanhang minder goed mee kunnen leven is de keuze om achter ex-Arsenal speler Viera aan te gaan. Een Arsenal speler is nooit welkom op White Hart Lane, dat zou Redknapp moeten weten. Hij gaat echter volledig zijn eigen gang en schijnt door niemand te worden tegengesproken binnen de club. Mocht Viera werkelijk gecontracteerd worden dat breekt de hel los, iets dat blijkbaar niet op komt in het hoofd van onze manager.

Redknapp heeft bewezen een goede onderhandelaar te zijn op de transfermarkt, dat deed hij echter wel altijd met een beperkt budget. Nu Redknapp alle ruimte krijgt van Tottenham, financieel maar ook qua spelers, moeten we maar hopen dat Redknapp de juiste keuzes gaat maken. Hij heeft al aangegeven niet voor de lange termijn bezig te gaan, met het argument dat hij er dan toch niet meer is. De club die bekend staat om het kopen en opleiden van jonge Engelse talenten gaat nu over op een ander beleid, dat geheel afgestemd wordt op het humeur van onze Harry. Het elftal dat Comolli samenstelde was totaal uit balans, voor Redknapp ligt er de zware taak om daar verbetering in te brengen. Om dan als eerste een spits te kopen is een valse start.

Wie gaat Redknapp tegenwicht bieden?

Advertenties

0 Responses to “Redknapp Revolution?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Categorieën

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: